Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade

söndag 30 oktober 2011

gamla bilder

så här såg det ut när vi köpte huset.Bilden längst ner till höger är i köket.All denna furu......(ryser)Den lilla farstukvisten syns också på bilden...

Vi målade om -95,piffade till farstukvisten med snickarglädje och nya lampor.1998 byggde vi en ny hall (syns i mitten högst upp)Våran hund Zorro sitter framför bron.



här är bilder på våra får,april var det massor med lamm som föddes.Tackorna fick ofta tvillingar ,ibland trillingar.Blev ofta flasklamm,roligt o kul.Men väldigt jobbigt också....Eftersom vi jobbade.Vi köpte en hink med en massa nappar på,så kunde de äta själva....





Kul att få hitta dessa gamla bilder,man har ju glömt en del.Tänk att vi har bott så där,tänker jag...

tisdag 25 oktober 2011

Brasa & lyktor...

Vi eldar mycket i våran gjutjärnsspis i köket,mysigt när det knastrar & sprakar...

Tagit fram ljuslyktorna,så nu bränns det massor med ljus.Grodorna på bron ska få flytta in i bagarstugan övervintern .




Våran lilla skrubb,som blev ett "djungelrum"när barnen var riktigt små.Ett favorit ställe där man kan ligga & läsa.Ser ni lianen som hänger i dörröppningen?




måndag 24 oktober 2011

Lite blandat...

Har gjort en supergod "tacopizza" med bla.cremefraiche och majonäs i fyllningen.Återkommer framöver med receptet.
Annars är det målning,hockey,ridtur,god mat som står på shemat närmaste dagarna...




Filmade Madicken i hagen,blev så snopen när jag sen upptäckte hur svanarna låter........flera hundra meter bort.Det var väl kanske inte det ljudet jag hade tänkt mig.

lördag 22 oktober 2011

Höstfärger & svanar

Så här fint var det i morse när jag tittade ut mot fjärden...

Höstplantering på bron.Krukorna har jag fått av mamma...



Svanarna har samlats på ängarna runt oss i 2 veckor nu,snart dax för flytt.De är många svanar...De låter väldigt mycket.Fina & vackra djur.

Ikväll har vi tänt ljuslyktor ute,mysigt.-Trevlig helg alla bloggläsare...



onsdag 19 oktober 2011

Året var 1993,..

Vi köpte huset 1993,då var vi 22 år gamla.Vi hade sagt tidigare att "där" vill vi bo.Färgen på huset var gräddvitt med ljusgrönt kring fönstrena.Fanns inte fönsterfoder på huset,var vanligt att man inga hade...
Vi rustade ½ år innan vi flyttade in.Nytt IKEA kök för 12.000 kr,öppnade upp i v.rummet.Gjorde en större toa,ny el & vvs.Ytterdörren var lik en garderobsdörr så det blev en ny i Teak.Vi målade trägolven & väggarna.





Efter ca:2år målade vi om huset rött.Vi har haft får ,kalkoner,grisar(grisarna syns bakom ladugården)Finns inget bättre att äta kött från djur som man haft själv,man vet att de har haft ett bra liv.Jag tror inte alltid att djuren i affären varit så lyckliga.





Huset ligger på en holme,så det var ett populärt område för militärer .De första 3 åren som vi bodde här fick vi vara med om lite märkliga saker,var som på film.Militärerna hade ofta övningar här.......på holmen........på våran gård!





Inget ovanligt att vi eller främmande som var på väg till oss blev stoppade efter våran väg.Militären ville veta vad vi hade för ärende.-Ja, sa vi .....vi ska hem.





En annan gång fick vi främmande.När de parkerat så smyger de militärer bakom våran bagarstuga.Vi skrattade en del åt det,för det var ganska så overkligt.De sov i höladan på natten(det var vinter)eller hade ett jättestort fordon som de täckte över med kamoflage nät mitt på våran gårdsplan.Inge kul att vakna kl.04 på morgonen av:RATATATATA.Då börjar de skjuta bakom knuten på ladugården & huset.Då börja jag känna att så här kan det inte få vara.Vi skulle ju upp & jobba.





Snöstorm ute ,vi öppnar dörren o ska iväg till jobbet .Då ser vi en militär som säger :gomorron....Våran gårdsplan var nyskottad.Han gick med snöbjörn fram o tillbaka.





Huset vårat hade stått tomt i 3 år.Ingen hade frågat oss om lov.De visste inte att nån bodde där.Men vi sa till slut ifrån.Men nu är det lite kul att tänka tillbaka på det overkliga som hände...

Huset har varit kallt,fönstrena var från-40 talet.Det fladdrade i gardinerna när det blåste ute....Mina stövlar har varit fastfrusna i hallgolvet.



Nu har vi nya fönster & isolerat...





Sommaren 2010 började vi förvandlingen.Så nu ser det ut så här.









tisdag 18 oktober 2011

Ljus för hela slanten...

Fin ljusstake...

Varit hos mina föräldrar & badat.Mysigt med alla ljusen...Igår så var jag på ljusparty,kul när ljusen kommer.Då ska det brinna ljus överallt...




Väntar på att sonen ska komma hem från hockeyträningen.Är nog en hungrig kille...




lördag 15 oktober 2011

Bygget just nu...

Så här ser det ut hos oss just nu,utbyggnaden börjar ta form.jag är så nöjd med markiserna...


solen har varit framme idag.Passade på att rida ut på byn.Träffade många som var ute & gick,krattade löv m.m.Madicken ropade bara några gånger till sina kompisar som var kvar i hagen...




Mitt lilla "målningsprojekt" just nu.Väggen till stallet.Visst blir det fint?Kul när man ser resultatet efteråt,men rackarns vad det känns i mina armar.






fredag 14 oktober 2011

Helg...

här är bilder från bagarstugan,visst blev det fint.Nästan som att det är ritat......Gjorde det i kameran.Ganska så kul att testa lite olika saker med kameran.Tar 300-400 bilder varje månad,men det är många som ryker direkt.


Rosbrickan är en favorit & Madicken ljuset...




Vi eldar mycket i gjutjärnsspisen,mysigt när det sprakar.Vi har en del byggskräp att elda upp.Hoppas det är bra väder i helgen,vill fota en del.....Trevlig helg alla






tisdag 11 oktober 2011

Tagit in min Physalis...

Den här har jag tagit in,ger ännu frukter.Ska tydligen gå att göra marmelad på dessa läckerheter.Har ni nåt bra tips ,vad man kan göra med dom(oftast så äter vi dom som dom är)

Här kommer en bild på hur vårat hus såg ut Aug.2010...



Idag har det blivit grå färg på några plankor.Imorgon ska jag måla panel ...jag börjar ana slutet nu,äntligen:)Kommer snart bild på huset,har ju hänt lite sen sist...





Idag har jag och Madicken varit i skogen 1½ timme.Var skönt & tyst... bara sitta & filosofera.Och prata med hästen förstås.

Blev så sugen att ha en tävling här på bloggen framöver,så håll utkik!







Jag är med i en tävling....



Besök den här mysiga bloggen:http://miruschkas.blogspot.com/Där finns en tävling som jag är med i.Hoppas på turen,3 fina vinster

måndag 10 oktober 2011

Här kommer lite hundbilder...

hittade dessa bilder när Puma var valp,ca.1½ år sen.......Visst är hon söt som en karamell?

Igår var vi & tittade på Hugges hockeymatch,blev förlust.Bara bita ihop & komma igen.Vi har hunnit göra vinter ute.Eldat en massa byggskräp & satt vägpinnarna efter vägen.
Nu måste jag måla ett gäng plankor,måste både grunda & måla med vanlig färg.Ha en bra dag alla

lördag 8 oktober 2011

Lördagskväll & Sushi

Börjat att göra vinter ute,plockat bort blommor.Eldat massa byggskräp.Sen gjorde vi sushi...så gått.Var jättelänge sen vi åt...


Madicken (Utopi rate) har fått lite nya saker.....en brösta med hennes namn på & nya transport skydd.




En träningsdag på banan...






fredag 7 oktober 2011

Kalka innertaket...

fått fnatt på lamskärmar....finns många fina,roliga & snygga.

Varit till stan & köpt kalkfärg till innertaket i stallet.Eftersom det är gjort så för länge sen,är man tydligen tvungen att använda samma.Men det bästa av allt,det kan ju inte flagna som vanlig färg kan.

Var en sväng på kvantum också + att dagens middag blev pizza,skönt när man var hemma så sent.Min mor & far kom förbi på kaffe.Nu soffläge ,karra & Idol......Trevlig helg alla bloggläsare.



onsdag 5 oktober 2011

sol

Vilket härligt väder,blev en härlig ridtur på byn....kolla min orkide som blommar,magiskt!


nya glödlampor är nu monterade i fasadbelysningen.Lyser så fint...


(jag har en ny bloggvän "marie" som har kommenterat hos mig den 4/10,jag har försökt att besöka dig,men det går inte.Vad gör jag för fel.....????inte tillgänglig eller nåt står det,mysko)




tisdag 4 oktober 2011

Vi bygger & målar...

Min hibiskus blommar,satte skotten förra sommaren.Nu börjar den bli stor & kraftig...

Min byrå i vardagsrummet.Lyktan fick vi i 40-års present...Skålen är en favorit med pärlemor liknande yta...



Hugge har varit på hockeyläger i helgen.Ser ni snökulan med ett foto på hockeykillen.Idag har jag varit på utvecklingssamtal(Hugges)gick bra ,han är så duktig.Sen for han iväg på hockeyträning,kom hem med en jättefin ny hockeydress=lycklig kille.......hans favvo plagg.





Vi bygger & fixar i stallet.vi har kommit en bra bit på vägen.....Hunnit med en sväng till "Royal" i Boden.En bra butik för häst saker.Jag & Ninni shoppade lite hästgrejer.







måndag 3 oktober 2011

Vad händer här då ?

När barnen kom från skolan hade jag gjort ..."pip",hos oss heter det så o kommer alltid att heta så.Finska pinnar får man ju säga,eller hur....



Måleri fabrik just nu.Foder & midjan ska målas grå...





Så ser det ut nu.Utbyggnaden åt andra hållet börjar ta form.Balkong uppe (en stor en ) & inglasning nere.Plåttaket är på plats...

Jobbar just nu på en ny "header" ,men jag får inte riktigt till det......Få se vad som händer,kommer kanske att pillas med några gånger.Vill ju att mina bilder ska fylla hela rubriken,vi får se om jag lyckas.Ha en bra dag...