Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade

lördag 30 juli 2011

Lägesrapport från Storholmen

Vi äter jordgubbar fortfarande,men det börjar bli mindre i skålarna nu...

Madicken ligger & njuter i hagen,hon kan verkligen snarka.Vi både rider & kör henne.Hon har sån springlust.Vill helst inte stanna alls.....


I torsdags var Ninni & hopptränade med sin "Ponni",första gången hon hoppade en hel bana på 30 cm.Gick kanonbra.Här i byn ska det vara en liten "mini" hopptävling i morgon.Fem tjejer ska vara med,Ninni på Ponni.Vi håller tummarna...Är så spännande.Har just varit ute o flätat hans man & svans.Han har gröna rosetter lite här & var.




Plattan är gjuten.Två balkongdörrar ska dit.Och även byta fönster uppe.Lite balkar har kommit upp.Blir inglasning nere,med skjutpartier på två väggar.Balkong på hela inglasningen,blir lite stor balkong.Men det får bli så.

Vi målar ribb till huset.Altan kommer att vara på hela högra långsidan.Nu börjar det bli mörkt på kvällarna,va mysigt.Måste skaffa nya lampor till fasadbelysningen.Köpte på biltema i fjol,har fått byta 10 st. i vinter.Och nu lyser endast en lampa.....trist.Måste välja nåt annat.




onsdag 27 juli 2011

vårat 2 x 40-års kalas (jag & gubben)

Vi började kl:10:00 med biltävlingar.En jättekul grej att göra tillsammans.De man minst anade fick horn i pannan....

Senare blev det middag för ca:60 personer.Lite mingel & plockmat,stekt potatis med älg filé & pepparsås.Efterätten var rånkorgar med glass & jordgubbar.En trevlig kväll,många tokiga historier fick vi ju höra.



fredag 22 juli 2011

Fix inför helgens kalas...

Sent igårkväll tog vi en härlig ridtur,mysigt.......men massor av mygg.Vi fick trava en del för att hålla dom borta.Det är sonen som har fotat.Jo,gubben är också intresserad av hästarna.Blir mycket roligare och lättare om men är några i familjen som kan dela samma intresse.

Nu är det mycket fix inför helgens kalas som jag & gubben ska ha.Vi firar "2 x 40".Blir en del aktiviteter under dagen.På kvällen middag med en massa vänner.Bäddar i husvagnen till våra kompisar som har kommit från stockholm.Ha en underbar helg alla bloggläsare,jag återkommer med bilder från helgens festligheter:)
Snart ska jag åka och handla,måste även plocka massor med jordgubbar till efterrätten.

måndag 18 juli 2011

Massor med jordgubbar...

Just nu äter vi mycket jordgubbar,även i filen till frukost,Bara passa på.Är väl snart slut på det goda.Vi jobbar mycket just nu,fixat hö i helgen till hästarna.
Hovslagaren har varit & verkat hovarna.De fick nya skor.Madicken fick en körsväng & jag red Ponni en stund.Så kul....

måndag 11 juli 2011

Lite gott & blandat.

Min rabatt utanför bagarstugan,växer smultron & åkerbär där.

Inglasningen har kommit,ska bli spännande.Just nu på shemat i renoveringssagan.......-måla ribb,så tråkigt.Men kommer bli så fint med frästa kanter.


Här är bilder från husvagnen under P:S:G




Helgens kalas,min far fyllde 60-år.Ninni kan inte förstå att han är så gammal.






En sväng till djurparken...




Här i norr har vi värmebölja o tropiska nätter sen 2 veckor tillbaka.Jag har klippt mitt hår,har aldrig varit så här korthårig.Men attans vad jag har brännt mina öron.








onsdag 6 juli 2011

De första jordgubbarna...

Hästarna njuter i hagen.Igår lastade vi dom i transporten,åkte till veterinären för att vaccinera dom.Smidigt & bra.

Världens snällaste ponny.......jag har fått tag på uppfödaren i södra sverige.Hon skulle leta fram lite kort på honom,kul att få se han som föl.



Mitt växthus är inte stort........men det växer så det knakar.Igår plockade vi de första jordgubbarna,åhhhhh va gott.Hugge har fyllt på poolen,få se om det blir nåt dopp.

Gräsklippning står på shemat,även en sväng med grästrimmern.





här ser man bara värmeslangen,vi har gjutit plattan nu......Snart,om några dagar kommer inglasningen.

Drömmer fortfarande om nya rottingmöbler,en matgrupp och sen en hörnsoffa skulle passa fint.


Vad föredrar ni,en gasolgrill eller en kolgrill? -jag skulle vilja ha en stor kolgrill,blir god smak.Har ni nåt bra grilltips?







söndag 3 juli 2011

Husvagnsliv...

I helgen har vi varit till Pitehavsbad med husvagnen.Fotboll för hela slanten,Pitesummergames.Hugge fick spela mycket fotboll,nån förlust men många segrar också.De lag som de mötte var från Finland,Norge,Estland,Gällevare m.m.

En härlig helg i husvagnen på campingen.