Related Posts with Thumbnails

Bloggintresserade

måndag 30 augusti 2010

Måla ,måla,måla

Stolar jag målat till bagarstugan....vitt vitt vitt.Idag har vi varit och inhandlad färgen till huset.Till fasaden blev det "ute vit " och till knutar,vindskivor och midja blev det en grå färg"matilda" hette den.Jag har hunnit måla en del vindskivor + grundat en del panelbrädor.
Efter middagen åkte vi till Piteå där Hugge skulle spela match.
Natti natti........

söndag 29 augusti 2010

En spännande vecka

En lyckad björnjakt,så spännande att få se och känna på björnen.Ser ni tassarna....så stora.En hane 100 kg, 4 år gammal. Hunden på bilden är Nikes pappa. Kändes därför lite x-tra kul.

fredag 27 augusti 2010

Marinerade steken

Gnid in salt och peppar på steken (nöt el. älg )Sätt in köttet i ugn 125 grader 1-3 tim (ca:1 kg Kött )
köttet ska ha en inner temperatur på 70 grader.ta ut den och låt vila 10 minuter.
Nu blandar du marinaden:
1½ dl.soya
½ dl. vitvinsvinäger
2 msk. honung
3-4 pressade vitlöksklyftor
½msk. sv.peppar
½msk torkad timjan
Ta dubbla plastpåsar och häll i marinaden + köttet.förslut påsen och ha i kylen 2- dygn.
Skär sedan upp i tunna skivor och ringla ev. över lite marinad.(överbliven marinad kan man göra en god sås på,tillsätt bara grädde.



Smaklig måltid.

onsdag 25 augusti 2010

Nya taket & Hund på kollo

I måndags fick vi stockholms gäster,som har äran att sova i mysiga bagarstugan. Barnen har även börjat skolan,Ninni 2:an & Hugge 4:an.Oj vad det har gått fort......-de gick ju nyss på dagis.
Idag blir det nytt plåttak på huset,blir spännande och se hur det blir.(vi hade ju ett grönt tak tidigare)....Nu blir det svart.
Här är bilder på Ludde som är på kollo hos oss,nu är det 3:e veckan......Han bygger kojor i sandhögar,sover,går till kohagen och rullar sig i skit.....Sover.Jag tror storstads vovven njuter av att få vara på kollo på landet.

lördag 21 augusti 2010

kalas

Här kommer lite bilder som jag lovat från mammas 60-års kalas. visserligen ute inte så många människor.Ville bara visa vilken fin altan och trädgård.


fredag 20 augusti 2010

Fick ett hjärta av Ninni

Ninni har köpt ett hjärta till mig,där det står "LYCKA "för hon tycker jag är världens bästa mamma.Vilken dotter man har............
Onsdag och torsdag har det varit fotboll för båda barnen.Jag har även målat massor.Här kommer lite bilder av förvandlingen inne i bagarstugan.Idag blev det äntligen klart.Barnen hjälpte mig att möblera......blev så fint.(bilder på slut resultatet kommer senare)
Hugge hade Fotbollskalas .Det blev match på våran egna fotbollsplan.Föräldrar mot barnen.Mormor stod i mål med högklackat,gick galant.Alla blev nog ganska så svettiga,men kul var det.Vi grillade sen hamburgare och njöt av fika i bagarstugan.Premiär ikväll ,med massor av tända ljus.
Alla är helt slut efter denna kväll.Barnen sussar i sina sängar + Gubben..........(som ska på björnjakt imorgon)Natti natti

onsdag 18 augusti 2010

Har just hissat flaggan

Hugge fyller 10-år idag,så det blev fika på sängen och öppna lite presenter.....Hurra hurra hurra...........
Bygget fortsätter,blir att även måla det sista på bagarstugan.....snart är allt klart.Ikväll blir det även fotboll.Hugge har träning och sen har Ninni match.

måndag 16 augusti 2010

Lotteriet avslutat

Nu är sommar lotteriet avslutat.Själva dragningen gjordes av slumpgeneratorn på googles sida......lott nr:6 är den lyckliga vinnaren,Grattis..... Isabelle

Vinsten kommer att skickas till dig:)

fredag 13 augusti 2010

Vilken härlig sommardag

Vilken härlig och solig dag det har varit.Barnen har badat mycket i poolen.Hoppas på bra badväder hela augusti.Sammanfattningen av sommaren så här långt är:Jordgubbar,bad,båtturer,husvagnstripp,måla och husbygget= En härlig blandning
valparna växer och lär sig nya saker varje dag.Nike är så duktig på att komma när vi visslar på henne,hon kommer som ett skott och sätter sig ner.Hennes favvo sovplats är en kylväska ,som hon bökar ihop och ska sova på.
Vad har hänt här på sistone då,Jo Ninni har fyllt 8 år.Då hissade vi flaggan och det blev fika på sängen.Paketen innehöll:Fiskesö,skor,kläder,pyssel,örhängen och en platta till wii-spelet.
Takstolarna är på plats på huset och vi har fått tak + virke levererat.Idag har jag och Ninni varit och tittat på olika färgprover till huset........finns ju hur många som helst.
Måste gå och vända på några stekar som jag har i marinad.Luktar jättegott.....mmmmm.2-dygn ska det dra i marinaden.Imorgon är köttet klart.Vi ska äta det på mammas 60-års kalas.Så vi får hoppas att solen skiner imorgon.

torsdag 12 augusti 2010

Bagarstugan

Så här såg det ut innan jag började att måla.Ett rum är klart (bild kommer inom kort)Kvällsbilden är tagen från vägen ner mot våran gård.Nu är det bara fortsätta med bagarstugan............en kort kaffepaus bara.

onsdag 11 augusti 2010

kött med smaskig sås

Lovat kompisar att lägga in detta recept.Har tyvärr inget namn på rätten,men någon kanske vet.
6- 10 kotletter (jag tog älgkött,ta vilket ni vill)
3 dl. grädde
1 dl. soya
2 brk. creme fraiche (obs! ej,lätt....då skär den sig)
2 tsk.sambal oelek

Lägg köttet i en form (Rå,ska köttet vara,ej förstekt)
Blanda ihop såsen,häll över den på köttet.
in i ugnen 175 grader 1,5 tim

Prova nu detta.....enkelt sköter sig själv i ugnen.-Jättegott

måndag 9 augusti 2010

Bagarstugan

Visst är dom fina dessa örngott........Barnen har varsitt & jag och gubben varsitt. Dom här lakanen ska jag nog göra gardiner till bagarstugan...........
Riktigt risigt väder idag,mulet och duggregn.Åkte och inhandlade mer färg till bagarstugan.Grått till golven,vitt till vägg + tak.Blev falurödfärg till utsidan.
Gubben har varit och hämtat en byggställning,kommer nog att behövas till utbyggnaden av vårat hus.
Barnen har badat i poolen säkert 3 gånger redan idag,brrrrrrrr va kallt.

söndag 8 augusti 2010

fotboll hela helgen

I helgen har vi sysslat mest med fotboll.Här möter Hugges lag ett finskt lag.Resultatet blev vinst:3-2.....Här lägger Hugge en straff som går in.
Hugge har bollen..............Riktigt trevligt väder att sitta och titta på fotboll.

Gjutning klar

Nu har vi gjutit klart där våra nya kök ska bli.Avloppet som syns i mitten kommer att bli köksö.

torsdag 5 augusti 2010

sexlaxarienlaxask

Inte 6 laxar,men en stor lax på ca:18 kg.Vi har ätit lax nu några gånger i sommar.Är ju så gott.



Nu väntar vi på betongbilen som ska komma.Ska bli spännande.Bilder kommer......jag lovar.
lulespelen börjar ikväll.Hugge ska spela match imorgon bitti kl:08:00 nästa mach Kl:13:00.....Det kommer bli mycket fotboll i helgen.Mellan matcherna på lördag ska vi hinna med ett kalas ,för Ninni fyller ju 8 år Hipp hipp hurra!
Återkommer med en bättre lägesrapport ang.Gjutningen,fotbollen och födelsedagskalaset.Ha en bra dag:)

söndag 1 augusti 2010

Året 1863

På våran gård har vi ett gammalt härbre.Årtalet är ristat i väggen...........
Här händer det mycket just nu.Färdigt för gjutning om 2-3 dagar.Just nu dras det vatten och el rör till köksdelen.Har suttit med datorn för att rita upp vårat nya kök.Ikea har även kommit med förslag.Behöver bara fixa till ritningen lite,men det ser bra ut.Det nya köket kommer att bli 48 m2.........Jag ska nu ut och fixa i bagarstugan.Vilket härligt sommarväder. Testade nya färgsprutan,tog ett tag att fatta hur den funkar.Vi målade tak + väggar i bagarstugan( i Kammaren ) på 15 minuter,helt otroligt.Det var häftigt,nu vill jag måla mer........